Problema ta cu apa

Spune-ne despre problema pe care o ai cu apa

sau

Studii de caz

Destinatie apa tratata: clientul final a solicitat o instalatie de demineralizare a apei de alimentare pentru doua cazane de abur VIESSMANN, avand fiecare o productie de 0,7 t/h abur.

FILTRU DE SEDIMENTE

 

Ţara  vedetei: România

Definiţie:Filtru ce are ca scop retinerea particulelor de nisip, rugină, mâl, etc. aflate din apă.

Sursa definiţiei: Manualul de instalaţii, Asociaţia Inginerilor de Instalaţii din România, Editura Artecno, Bucureşti, 2010, p. 34

Context 1:Un filtru de sedimente acţionează ca o sită ce îndepărtează aceste particule. Ceea ce trebuie însă reţinut este că aceste filtre doar reduc sedimentele, fără a îndepărta substanţele chimice sau  metalele grele şi fără a face ca apa să aibă un gust sau un miros mai bun. NOBEL produce o gamă largă de filtre de sedimente, într-un domeniu extins de debite, cu o mare varietate de elemente filtrante şi cu diferite grade de filtrare.  ( www.ascomi.ro )

Context 2:Filtrele de sedimente model Cintropur pentru aplicaţii casnice sau semi-industriale sunt proiectate pentru debite de filtrare între 2 si 7 m3 / h şi presiuni de până la 10 bari.   (www.tratarea-apei.ro/demo/filtru/filtre-de-sedimente-cintropur  )

Corespondent în limba italiană: Filtro dissabbiatore

Concept generic:Dispozitiv de filtrare

Aria de utilizare: Tratarea apei