Problema ta cu apa

Spune-ne despre problema pe care o ai cu apa

sau

Studii de caz

Destinatie apa tratata: clientul final a solicitat o instalatie de demineralizare a apei de alimentare pentru doua cazane de abur VIESSMANN, avand fiecare o productie de 0,7 t/h abur.

FILTRU DE SEDIMENTE

 

Ţara  vedetei: România

Definiţie:Filtru ce are ca scop retinerea particulelor de nisip, rugină, mâl, etc. aflate din apă.

Sursa definiţiei: Manualul de instalaţii, Asociaţia Inginerilor de Instalaţii din România, Editura Artecno, Bucureşti, 2010, p. 34

Context 1:Un filtru de sedimente acţionează ca o sită ce îndepărtează aceste particule. Ceea ce trebuie însă reţinut este că aceste filtre doar reduc sedimentele, fără a îndepărta substanţele chimice sau  metalele grele şi fără a face ca apa să aibă un gust sau un miros mai bun. NOBEL produce o gamă largă de filtre de sedimente, într-un domeniu extins de debite, cu o mare varietate de elemente filtrante şi cu diferite grade de filtrare.  ( www.ascomi.ro )

Context 2:Filtrele de sedimente model Cintropur pentru aplicaţii casnice sau semi-industriale sunt proiectate pentru debite de filtrare între 2 si 7 m3 / h şi presiuni de până la 10 bari.   (www.tratarea-apei.ro/demo/filtru/filtre-de-sedimente-cintropur  )

Corespondent în limba italiană: Filtro dissabbiatore

Concept generic:Dispozitiv de filtrare

Aria de utilizare: Tratarea apei

Descriere scurta

Filtrarea apei este procesul mecanic ce permite inlaturarea particulelor solide (de dimensiuni mici) din apa.

Descriere scurta

Filtrarea apei este procesul mecanic ce permite inlaturarea particulelor solide (de dimensiuni mici) din apa.

Descriere scurta

Filtrele FCP/K sunt filtre de sedimente cu cartus filtrant pentru retinerea particulelor in suspensie din apa, cu temperatura maxima de lucru de de 90°C.