Filtre de apa cu carbune activ

CATEGORII ECHIPAMENTE
Filtre de apa cu carbune activ


FABRICATE IN ITALIA
Filtrarea printr-un pat de carbune activ este procesul ce permite inlaturarea materiilor organice si a clorului din apa. Filtrele cu carbune activ NOBEL sunt disponibile in doua versiuni:

  •         FACV/T, cu coloanele ce contin mediul filtrant realizate din rasini poliesterice armate cu fibra de sticla, prevazute cu programator de timp al spalarii inverse
  •         FACD, cu coloanele ce contin mediul filtrant din otel, disponibile in mai multe variante de automatizare
     

Filtre cu carbune activ

Filtrarea printr-un pat de carbune activ este procesul ce permite inlaturarea materiilor organice si a clorului din apa. Cu cat viteza debitului de apa prin patul filtrant este mai mica cu atat procesul de filtrare este mai bun.

Filtrele cu carbune activ NOBEL sunt proiectate si dimensionate pentru inlaturarea clorului. Durata de viata a carbonului activ folosit la declorinare este foarte lunga; el functioneaza ca un reductor chimic de clor in cloruri ionice.

Actiunea carbunelui activ nu este selectiva in indepartarea substantelor continute in apa si care traverseaza patul filtrant: astfel, el indeparteaza si materiile organice continute eventual de apa. De aceea, stratul filtrant poate fi epuizat sau colmatat de catre substantele retinute din apa, chiar daca scopul tratarii nu a fost acela de inlaturare a acestor substante, ci numai de declorinare.
Chiar mai mult, patul filtrant poate elibera o parte din substantele retinute anterior intr-o concentratie mai mare decat inainte.
Intrucat este imposibil de prevazut epuizarea patului de carbune activ sau de monitorizat epuizarea insasi, cu instrumentatia curenta, utilizarea unui filtru cu carbune activ trebuie strict evitata fara tratamente anterioare ca filtrare cu nisip cuartos, clorinare, etc.

Patul de carbune activ poate functiona si ca un filtru mecanic la fel ca stratul de nisip cuartos. Aceasta functionare trebuie evitata, se poate intampla ca pierderea de sarcina a stratului de carbune activ sa atinga valoarea de 1 bar (100 kPa); in acest caz trebuie realizata o spalare inversa a stratului filtrant.

Echipamentele permit programarea zilelor (cat de des) si a orei pentru regenerare, la fel ca in cazul filtrelor cu nisip cuartos. Se recomanda ca pornirea regenerarii sa se faca numai atunci cand este strict necesar.

Mediul filtrant este compus dintr-un strat de carbune activ asezat deasupra unui strat de nisip cuartos selectionat de tip sferoidal. Carbunele activ este de tip granular cu granulatie diferentiata, specific pentru tratarea apei si cu o mare capacitate de actiune fizica (filtrare mecanica), chimica (oxido-reducere) si chimico-fizica (adsorbtie).

Coloanele in care se afla mediul filtrant sunt realizate la modelele FACV/T din rasini poliesterice armate cu fibra de sticla, iar la modelele FACD/D din otel carbon, sablate si apoi acoperite la interior cu rasini poliesterice specifice pentru uz alimentar, iar la exterior cu vopsea poliuretanica rezistenta la acizi.

Spalarea inversa si clarificarea mediului filtrant se realizeaza automat, la intervale de timp prestabilite.


Automatizarea integrala este constituita din:

FACV/T:Vana monobloc cu 3 faze (functionare - spalare inversa – clarificare) realizata din material plastic ABS Bayer, netoxic;
Programator electronic cu microprocesoare, pentru setarea orei si frecventei regenerarilor (24 h/14 zile). Programatorul permite si setarea duratei diferitelor faze ale regenerarii, in functie de aplicatia specifica.
In timpul spalarii inverse (cu exceptia fazei de clatire finala), o linie de by-pass interior permite furnizarea de apa (nefiltrata).


FACD/D: Grup de 5 vane multiport cu comanda hidro-pneumatica, a caror deschidere/inchidere in timpul celor 3 faze (functionare - spalare inversa – clarificare) este reglata de catre un grup de electrovane si de programatorul de timp

Programator electronic cu microprocesoare, pentru setarea orei si frecventei regenerarilor (24 h/7 zile). Doua manometre, instalate la intrarea si la iesirea din filtru, permit controlul evolutiei pierderilor de sarcina datorate actiunii filtrante, in vederea setarii sau modificarii programului de spalare inversa prestabilit.
Exista posibilitatea instalarii unui dispozitiv special de comanda a spalarii inverse in functie de pierderile de presiune, pentru un filtru sau pentru doua filtre in paralel (versiunea FACD/DP). De asemenea, filtrele FACD sunt disponibile si in versiunea DUPLEX (FACD-DUAL), cu doua coloane cu mediu filtrant instalate in paralel, pentru a asigura un debit continuu de apa (in timpul spalarii inverse furnizarea  de apa este complet intrerupta prin intermediul unei vane cu diafragma instalata pe linia de iesire).

Independent de programarile efectuate, pentru toate modelele, se poate oricand actiona manual o spalare inversa, prin simpla apasare a unui buton. Regenerarea se efectueaza automat, dupa care filtrul revine la functionarea normala.


Caracteristici tehnice

Caracteristici necesare apă brută

Temperatura apei (min. – max.)

5 – 40°C

Presiune de lucru (min. – max.)

FACV

2 – 6 bar

FACD

2 – 8 bar


Caracteristici generale
Alimentare electrica
220 V / 50 Hz / 10 W
Durata regenerarii
20 χ 30 minute
Dp min. – max.
0,2 χ 1 bar


Caracteristici pe model

Model

Racorduri

Debit mc/h

intrare/iesire

golire

max

Spalare inversa

FACV01/T

22 mm

1,5

1,5

FACV 02/T

22 mm

2,4

2,4

FACV 03/T

22 mm

3,0

3,0

FACV 04/T

22 mm

4,0

4,0

FACV 06/T

1 ½”

22 mm

6,0

6,0

FACV 07/T

1 ½”

22 mm

7,0

7,0

FACV 11/T

1 Ό”

10,6

10,6

FACV 15/T

1 Ό”

15,0

15,0


Model

Racorduri

Debit mc/h

intrare/iesire

golire

max

Spalare inversa

FACD 05/D

1” Ό”

5

5

FACD 08/D

1” ½”

1” Ό”

8

8

FACD 11/D

1” ½”

1” Ό”

11

11

FACD 15/D

1” ½”

15

15

FACD 20/D

2” ½”

20

20

FACD 25/D

2” ½”

24

24

FACD 30/D

DN80

2” ½”

30

30

FACD 40/D

DN80

2” ½”

40

40

FACD 50/D

DN100

DN80

48

48

FACD 60/D

DN100

DN80

61

61

Sortare dupa:

Filtru apa automat cu carbune activ FACD 05-60

Filtru apa automat cu carbune activ FACD 05-60

Filtru apa automat cu carbune activ FACV01/T

Filtru apa automat cu carbune activ FACV01/T

Pret 3,600.00 Lei

Pret vechi: 4,240.00 Lei

Ati economisit: 640.00 Lei

Filtru apa automat cu carbune activ FACV02/T

Filtru apa automat cu carbune activ FACV02/T

Pret 4,750.00 Lei

Pret vechi: 5,580.00 Lei

Ati economisit: 830.00 Lei

 
Platforma Magazin Online & SEO by